Gluten Hassasiyeti




GLUTEN HASSASİYETİ

Gluten Nedir;

Gluten buğdayda bulunan proteinler için genel bir isimdir (buğday sütü, makarnalık, irmik, irmik, yazgılı, farina, farro, graham, khorasan buğdayı ve einkorn), çavdar, arpa ve tritikale - buğday ve çavdar arasında bir çapraz. Gluten, yiyecekleri bir arada tutan bir tutkal görevi görerek, gıdaların şeklini korumasına yardımcı olur. Gluten birçok türde gıdalarda, hatta beklenmeyecek olanlarda bulunur.






Gluten Hassasiyeti çağımızın yeni hastalığı. 

Tohumlar doğallığını kaybettiğinden, yada GDO lu tohumların kullanımı zorunlu hale geldiğinden buğdaylar yapısal olarak değişiklik göstermekte.

Bağırsak sistemi gıdalar içinde bulunan gluten maddesini hazmedemediğinden metabolimamı bozulmakta.

TAVSİYELER

Be Positive Abrahamson Gluten konusunda 35 yıldır çalışan bir kuruluş. Gluteni & Şekeri bırakma alanında en uzun süredir bilgilendirme yapan ve Glutensiz beslenme üzerine mücadele etmekte.
Burayı arayarak ayrıca bilgi alabilirsiniz. 0212 7061710 www.bepositive.com.tr
Bu metotla Şeker ve Gluteni bırakanlar ayrıca kendi tecrübelerini anlatan videolarıda yayınlamaktalar.



Gluten Hassasiyetinin belirtileri:

- Yemekten sonra şişkinlik
- Yemekten sonra yorgunluk /  uyku hali.
- Hazım sorunu
- Gün içinde halsizlik
- Az yemek yense dahi hızlı kilo alma
- Kas / kemik ağrıları.
- İleri seviyelerde karaciğer yağlanması

Gluten Hassasiyetinin yarattığı hastalıklar:

- Hızlı kilo alma.
- Tip iki şeker hastalığı
- Tiroid yetmezliği 
- Kas ağrıları
- Bağırsak sendromu
-Diyabet
-Kollestrol
- Kalp Damar tıkanıklığı
- Depresyon
- Kanser
-Haşimato



Glutensiz Ürünler

Bir Çok glutensiz ürün içerisinde basit şeker bulunmakta, basit şekerde en az gluten kadar tehlikeli bir hastalıklara neden olduğundan bu gıdaları önermiyoruz. Bu konuda ürün bulabileeğiniz en sağlıklı e-alışeriş sayfası Gurme cender.



Gluten Hassasiyetinden Kurtulma

Gluten hassasiyetinden kurtulmanın en etkin yolu, Gluten bağımlılığından kurtulmak . Gluten
bağımlılığından kurtulmanın yolları için önerim
 Abrahamson Metodu. 

Gluten Hassasiyetinden olanların uzak durması gereken gıdalar.

-Buğday Unu içeren bütün gıdalar. (Her türlü ekmek, simit, börek) 
-Bulgur
-İrmik
-Üzeri soslanmış kuru yemişler (üzerlerinde bulunan sosları kuru yemişe yapıştırmak için gluten maddesi kullanılmakta.)

Gluten Hassasiyeti İçin Diyet tedavisi: 

Diyet elbette uygulanabilir fakat Gluten maddesi bağımlılık yarattığı için bir süre uygulanan diyet daha sonra glutenli gıdaları daha fazla tüketme arzusuna neden olabilir. 

Önelikle Gluten & Şeker bağımlılığından kurtulmayı öneriyorum.


----------------------------------------------------------------------





GLUTENSİZ ÜRÜNLERİ ALABİLECEĞİNİZ www.gurmecenter.com EN VERİMLİ SAYFALARIN BAŞINDA BULUNUYOR.







  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Beslenme

Sigara Bırakma Tecrübem

Sigara Bırakma Hakkında Bilgi