Glutensiz Beslenme

Glutensiz beslenme son yıllarda iyice gündemimize girmeye başladı. Glutensiz yaşam şekli sadece kilo verme amacıyla yapılan bir beslenme şekli değildir.


GLUTENİ TANIYALIM




Gluten kelime anlamı olarak
ingilizce "glue" kelimesinden gelmektedir. Yapışkan bir maddedir, temelinde proteindir. Temel kaynağı buğdaydır. Ayrıca gıdalarda ürünlerin içinde bağlayıcı olarak kullanılır.

Öncelikle Neden glutensiz beslenme gündemde ?




BOZULAN EKOLOJİK DENGE 

Aslında sorun basit bir beslenme alışanlığı değil. Ekolojik dünyamız büyük bir hızla değişmekte. İnsan faktörüne bağlı olarak ekolojik denge büyük bir hızla bozulmakta. 20 - 30 yıl önce yediğiniz gıdalar bu günden çok farklı. Çünkü artık gıdalarımızın çoook büyük kısmı Genetiği Değiştirilmiş tohumlardan elde ediliyor.

Peki Bütün tohumların Genetiği Değiştirilmişmidir ?

Ne yazıkki, tükettiğimiz buğday ve bulgurun %99 u GDO lu tohumlardan elde edilmiştir. Yani tohumlar daha ticari özelliklere sahip olması için bilim adamları tarafından genetiği değiştirilerek oluşturulmakta.

GLUTEN TÜKETİMİNİN ZARARLARI

Gıdaların içinde bulunan gluten maddesi, bağırsaklara yapışmaktadır. Vücudumuz bu yapışkan maddeyi temizlemeye çalışsada başarılı olamamaktadır, çünkü bağırsaklara yapışan glutenin bağırsaklarımızdan temizlenme süresi ortalama 3 haftadır. Şimdi her gün ekmek, simit, bulgur yediğinizi düşünün. Metabolizmanız sürekli gluteni vücudunuzdan atmak için uğraşarak büyük bir enerji sarfedecektir. Harcanan enerji ilk önce çok kolay kilo almanıza ve çok hızlı yorulmanıza neden olacak.


Glutenin nasıl bir madde olmak isterseniz size bu bu videoyu izlemenizi rica ederiz.


GLUTEN BAĞIMLILIK YARATMAKTADIR

Ekmek yemeden doymadığınızı söylüyor musunuz ?  Aç olmamanıza rağmen bir şeyler yeme arzunuz varmı ? Aburcubura düşkün müsünüz ?

Bir çok insan olur olmaz zamanlarda aç olmasada bir şeyler yeme dürtüsü ile glutenli gıdalar tüketiyor. Halbuki aç değiller.

Bu duyguyu yaratan Glutendir. Gluten engellenemeyen bir yeme arzusu yaratır. Aynı etki şekerli gıdalarda da var.

Yemeden Duramadığınız Glutenli & Şekerli gıdalardan kurtulmanın çok fazla yolu yok. Yeme alışkanlığımız yaşam tarzımız haline getirilmeli. Bağımlılıktan kurtulmanın en etkin yöntemi Abrahamson Metodu, bu yöntemle yemeden duramadığınız yeme arzunuz sonlanmakta.  Şartlar kaliteli yeme alışkanlığı kazanılması yönünde mecburiyet yaratmakta.

Aksi halde Glutenin yaratacağı rahatsızlıklar bizleri çok daha zor bir sürece götürecek.


- 2. tip Şeker
- Tiroid
- Romatizmal ağrılar
- Bağırsak sistemi hastalıkları
- Sindirim sorunları
- Yorgunluk
- Obeziteye dayalı hastalıklar

Şeker & Gluten bağımlılığından kurtulma en etkin kilo verme yöntemidir.




GLUTENSİZ ÜRÜNLER

Glutensiz beslenme, kaliteli beslenme alışkanlığını ortaya çıkartmaktadır. Hayatımızdan zararlı gıdaları çıkartarak doğal beslenmemize neden olan olumlu bir süreç yaşanmaktadır.

Ürünlerdeki En Önemli Sıkıntı

Glutensiz olarak piyasaya sürülen gıdaların çok büyük bir kısmı ne yazık ki Basit şeker ihtiva etmekte. Yani her gördüğünüz Glutensiz ürünü araştırmadan tüketmemeliyiz. Bunun için size tavsiye edebileceğimiz en sağlıklı alışveriş sayfası, www.gurmecenter.com 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sigara Bırakma Tecrübem

Sigara Bırakma Hakkında Bilgi